torsdag 30 januari 2014

Ravelrygrupper och Olympiska Spelen

Ravelry är som bekant späckat av olika grupper bland annat finns en grupp finns för Elin och Karins Stickpodden, en annan för 'Svenska byten' vilket är en gruppsida för den som vill vara med i olika slags garnbyten med nytt tema varje måna. Även designers kan ha grupper, ett exempel på detta är 'Tant Kofta'.


En grupp som är lite extra aktuell är den för  'Ravellenic winter games 2014'. Ravellenic äger rum på ravelry varje gång det äger rum ett OS, alltså vartannat år. Nedan syns loggan för årets Ravellenic Games. Som ni ser på babushkorna så är många garnrelaterade hantverk involverade.

 Ravellenic är som en KAL (knit along, översatt: att sticka tillsammans) med start och stoppdatum precis som olympiska spelen, denna gången i Sotji, 7 till 23 februari. Man deltar med ett eller flera projekt.

I Ravellenic Games kan men delta i olika 'sporter' (grönmarkerade), så kallade events vilket mer eller mindre är vilken kategori ditt projekt passar i. Sport/eventnamnet sätter man som 'etikett' på sitt projekt. Så om man t.ex. gör ett par sockar kan man vara med i sporten Sock Hockey och sätter etiketten eventsock på sitt projekt (man får bara delta i en sport per projekt).

Om man i sitt sockprojekt (använder exemplet ovan) använder en viss teknik, garn eller dylikt (lilamarkerade), vilket kan vara tex spetsstickning, flätor, sitt egenfärgade garn eller något annat som finns i listan (lilamarkerade) kan man sätta etikett för det också (flera 'teknik'etiketter får sättas ).

De flesta 'sporter' är det meningen att man ska påbörja och avsluta mellan datumen för olympiska spelen, etiketterna man kan använda kommer finnas som förval när man editerar sitt projekt när väl OS börjar skulle jag tro.

Man behöver inte men man kan vara med i ett eller flera lag, vilka i sig kan ha kriterier. Givetvis har varje lag sin egna ettikett att sätta på sina ravellenics-projekt.

Vad är då meningen med detta - en kul grej, utmaning och sporrning. Att skapa tillsammans med andra ravelryanvändare och sist men inte minst - få medaljer... Precis som i vilken 'app' som helst (turf, SvD's nian, Nike training club etc..).

För varje sport/event som finns så kommer det finnas en 'mål-linje-tråd' i 'Ravellanic Games 2014'-tråden där man skriver, lägger in bilder och information om sina färdiga projekt. Efter att ravellenics är klart får man medalj för de avslutade eventsen/sporterna/projekten - medaljerna delas ut av ingen mindre än Bobicus Maximus och består av (vad jag tror) en bild man kan ha i sin ravelryprofil.


Häng på vettja - under invigningscermonin startar vi!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar